Auris De Spreekhoorn Aurislogo

Deel dit artikel


TOS en IK ontving nominatie Simea Innovatieprijs 2015

Het boekje TOS en IK, verhalen over een taalontwikkelingsstoornis en hoe dit voelt, ontving in april een nominatie voor de Simea innovatieprijs 2015. Laurien Hermsen en Diënne Kamphuis, ambulant begeleiders van De Spreekhoorn, hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan een boek met verhalen voor, van en over kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

De aanleiding tot het schrijven van het boek TOS en IK, verhalen over een taalontwikkelingsstoornis en hoe dit voelt vormden de vele vragen die de auteurs vanuit de praktijk gesteld kregen. Vragen zoals: “Hoe kun je aan een kind met een taalontwikkelingsstoornis uitleggen wat TOS is? Hoe kun je aan ouders en de school uitleggen wat TOS betekent en wat de impact hiervan is op het dagelijks leven van het kind?”
Met het boek TOS en IK heeft men nu iets in de hand om antwoord te geven op al deze vragen. Verhalen uit het leven gegrepen, ondersteund door passende illustraties en prachtig vormgegeven! De illustraties zijn gemaakt door Mab van Opstal, een oud-leerlinge van De Spreekhoorn.
Een andere bijzondere bijdrage aan het boekje leverde Kyra Schepens, een leerlinge van De Taalbrug in Eindhoven. Zij schreef een lied over hoe het is om een taalontwikkelingsstoornis te hebben. Met dit lied start het boek TOS en IK. 

De twee andere genomineerden voor de Simea Innovatieprijs 2015 waren de “Ervaar TOS” van het cursuscentrum Goes van de Koninklijke Auris groep en “iBook” van Kentalis. Ervaar TOS won de Simea Innovatieprijs 2015.

  • DCCookieLaw